След 30 години чакане Уотфорд постигна победа с 2:1 срещу Арсенал, след като „стършелите“ направиха и обрат в срещата, в която изоставаха с 0:1 след първото полувреме. „Артилеристите“ направиха много сериозни пропуски пред вратата на Еурелио Гомеш, а в заключителните секунди на срещата допуснаха гол в своята врата.

Маркос Силва записа първа домакинска победа начело на Уотфорд на „Викъридж Роуд“ от началото на сезона и първи успех срещу Арсен Венгер във Висшата лига.

Мохамед Елнени отправи далечен удар в 29-та минута, но неточно встрани от вратата на Еурелио Гомеш.

„Артилеристите“ поведоха в резултата в 39-та минута, когато Гранит Джака центрира от корнер в наказателното поле на Уотфорд, където Пер Мертезакер надскочи Том Клевърли и изпрати топката във вратата на Еурелио Гомеш.

Гранит Джака отправи далечен удар в 43-та минута, но Гомеш плонжира и спаси. Няколко секунди след това се откри отлична възможност пред Ектор Бейерин, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Уотфорд, но стреля неточно в аут.

Гранит Джака отправи нов далечен удар в 44-та минута, но Гомеш спаси рутинно.

Арсенал изпусна отлична възможност да удвои своята преднина в 65-та минута, когато Месут Йозил изведе Алекс Иуоби на чудесна позиция, а той шутира, но Еурелио Гомеш успя да спаси.

Месут Йозил излезе сам срещу Еурелио Гомеш в 69-та минута, но ударът му бе спасен от вратаря на Уотфорд.

Съдията Нил Суорбрик свири дузпа за Уотфорд в 70-та минута, след като Ектор Бейерин препъна Ричарлисон в наказателното поле на Арсенал. Наказателният удар бе реализиран от Трой Дийни в 71-та минута, който по този начин изравни резултата.

Уотфорд бе близо до това да направи пълен обрат в мача в 83-та минута, когато Етиен Капу стреля, топката рикошира в тялото на Пер Мертезакер и се спря в левия стълб на вратата на Петър Чех.

Пред Андре Карийо се откри пространство в 83-та минута и той стреля от границата на наказателното поле на Арсенал, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Петър Чех.

Уотфорд стигна до победата във втората минута на добавеното време на срещата, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Петър Чех не се намеси по най-добрия начин. Топката стигна до Том Клевърли, който не пропусна да вкара в опразнената врата и да донесе победата на Уотфорд.

След този триумф Уотфорд се изкачи на четвъртото място в класирането с 15 точки, докато Арсенал е шести с 13 точки.