Арсенал не успя да пречупи съпротивата на Саутхемптън, завършвайки при резултат 1:1 в дуел от поредния кръг на Висшата лига на стадион "Сейнт Мерис". Гранит Джака откри в 11-а минута. Стюарт Армстронг изравни в 65-а минута, като и двата тима изпуснаха своите шансове, за да вземат дори пълния комплект от точки. 

23 снимки

Момчетата на Микел Артета започнаха в активно темпо и стигнаха до хубав шанс в седмата минута. След комбинация между Мартинели и Жезус, топката стигна до Джака, чийто удар беше париран от Базуну. 

Две минути по-късно и Мартин Йодегаард се отчете със сериозен пропуск от удобна позиция. 

В 11-а минута логичното се случи. След центриране на Бен Уайт отдясно, Гранит Джака беше оставен изцяло сам на точката на дузпата, а капитанът не остави никакви шансове на Базуну за 1:0. 

Домакините се опитаха да изравнят малко играта, но в 25-а минута Габриел Жезус имаше шанс да покачи аванса на лондочани. Ударът на бразилеца обаче мина встрани, въпреки добрата му индивидуална игра. 

Домакините обаче успяха да натикат лидера в класирането в собственото му наказателно поле, изпълнявайки 4-5 ъглови удари в рамките на няколко минути. Арсенал оцеляваше, но определено играчите на Саутхемптън повярваха в силите си и погледнаха смело напред. 

В 44-а минута Жезус получи трети шанс в мача, но пак пропусна, след като стреля право в тялото на Базуну, 

В 60-а минута бразилецът за пореден път излезе очи в очи с Базуну, но Лианко успя да се намеси и да избие в ъглов удар. Пет минути по-късно обаче "светците" организираха чудесна контраатака, която завърши с чудесно попадение на Стюарт Армстронг за 1:1. 

В 70-а минута и Арибо изпробва рефлексите на Рамсдейл, но стражът успя да спаси без проблем. В 79-а минута Йодегаард видя как негов гол е отменен, след като топката беше излязла извън очертанията на терена преди Кийрън Тиърни да центрира. 

Саутхемптън - Арсенал 1:1

0:1 - Гранит Джака (11)

1:1 - Стюарт Армстронг (65)

Ето и съставите на двата тима:

Саутхемптън: Базуну, Чалета-Цар, Лианко, Салису, Перо, Диало, Уорд-Праус, Арибо, Елиянуси, Стюард Армстронг, Адам Армстронг;

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Габриел, Салиба, Уайт, Партей, Джака, Сака, Йодегаард, Мартинели, Жезус;