Лестър Сити планира да проведе бързи преговори с мениджъра Брендън Роджърс и да удължи още повече престоя на северноирландеца на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Бордът на „лисиците” е взел това решение, след като интерес към бившия наставник на Ливърпул има от Арсенал. Лондонският клуб има амбициите да постави Роджърс начело на клуба, след като уволни Унай Емери в близките дни.

В последните дни се появи информация, която гласи, че в договора на Брендън Роджърс с Лестър има клауза от 14 милиона паунда, която ако бъде платена, то мениджърът може да продължи кариерата си в друг клуб.

Английското издание The Telegraph твърди, че Роджърс ще види много по-добра оферта от Лестър в близките дни, която би следвало да бъде приета и да „убие” всички намерения на Арсенал да вземе наставника за свой постоянен мениджър.

„Артилеристите” са получили забрана от Лестър да преговарят с мениджъра на отбора, като 46-годишният наставник се очаква да продължи работата си при втория във временното подреждане на Англия.

Арсенал се намира в жестока игрова дупка, след като в дебютните два мача на Фреди Люнгберг тимът няма победа, записвайки едно равенство и едно поражение.