Треньорът на Арсенал Микел Артета проговори за първи път, след като бе обявено, че е заразен с коронавирус. Испанският специалист даде интервю за Ивнинг Стандарт, в което твърди, че се чувства възстановен.
 
След като Артета бе диагностициран с положителен тест за COVID-19 преди десетина дни, около 100 души от Арсенал, между които и играчите от първия отбор, се самоизолираха.
Арсенал трябваше да възобнови тренировките си утре, но след ескалация на правителствените мерки за справяне с разпространението на COVID-19 плановете бяха отменени.
 
"Вече съм добре, пълен с енергия. Възстановяването ми отне три-четири дни, всички симптоми са зад гърба ми и сега наистина се чувствам много добре", заяви 37-годишният Артета.
 
"Всичко се случи много бързо. Във вторник следобед се почувствах зле и отидох при лекаря, но не го намерих. По-късно получих обаждане от съвета на директорите, докато бях в колата си. Казаха ми, че президентът на Олимпиакос (б.р. Евангелос Маринакис) е дал положителен тест за коронавиус и всички, които са били в контакт с него, са изложени на риск. 
 
Тогава им казах, че не се чувствам добре и имаме проблем, защото много от играчите имаха контакт с тези на Олимпиакос. На следващия ден имахме мач с Манчестър Сити и не можехме да си мълчим и да изложим на опасност толкова много хора. Аз се подложих на тест в сряда и в петък бях диагностициран. Всички, които бяха контактували с мен, трябваше да се подложат на карантина, а впоследствие и мачовете бяха отложени", разказа Артета.