Бившият германски национал Месут Йозил продължава със странното си поведение от средата на лятото. След като напусна националния отбор, защото се усетил дискриминиран, той започна да прави проблеми и в клуба си Арсенал. 

Медиите в Англия разпространиха информацията, че той се намръщил на решението на наставника Унай Емери да го ползва като дясно крило, а не като плеймейкър. И затова мистериозно се разболя за мача с Уест Хем миналия уикенд, след което имаше и задълбочен разговор с испанеца. 

На него явно са се казали доста неща, защото германецът отново е в групата. А Емери тактично му размаха пръст пред медиите, като обяви, че Йозил ще играе на тази позиция, на която отборът има нужда от него, а не на която му се иска. 

"Всеки играч ще бъде там на терена, където отборът изпитва нужда. Говорил съм с Месут за неговата позиция. Знам, че може да се справя еднакво добре и като плеймейкър, и като дясно крило. Не знам защо има проблем с фланговата позиция, защото съм го виждал многократно на нея, докато беше играч на Реал Мадрид."

"Под мое ръководство той е бил и плеймейкър, и дясно крило. Ще го ползвам на тази от двете позиции, на която имам нужда да го поставя за конкретен мач и толкова. Разбрали сме се с него по този въпрос", сподели Емери в навечерието на мача с Кардиф от 4-ия кръг на Висшата лига.