Деклан Райс впечатли на Световното първенство с Англия и продължава да подържа високо ниво и на клубно равнище с екипа на Уест Хем. Киърън Трипиър, ​​който споделя една и съща съблекалня с Райс, докато представляват страната ти, вярва, че 24-годишният полузащитник е по-добър от Томас Партей и Каземиро, въпреки добрата форма на двамата.

"Деклан е по-добър от Партей. Той е невероятен. Не знам дали сте гледали мача онзи ден, когато Нюкасъл игра с Уест Хем, но само неговата интелигентност, начинът, по който разделя играта и как движи темпото, и колко силен е той. Вероятон е един от най-добрите в света в това, което прави. 

Да, като защитник, какъвто съм аз, вие оценявате Майкъл Карик или това, което например Деклан прави. Така че улеснява работата ви, когато те просто разчистват всичко в центъра. Не ме разбирайте погрешно, Каземиро, трофеите, които спечели, Шампионската лига, той е играч от световна класа, но ако говорим в момента, Декс е невероятен", сподели Трипиър в подкаст на Рио Фърдинанд.

Райс е много търсен от множество клубове от Висшата лига, но Уест Хем отчаяно се опитва да го задържи. Беше съобщено, че Манчестър Юнайтед е предложил 100 милиона паунда през януари, докато "топчиите" планират да направят рейд за него през следващия трансферен прозорец. Предстои да видим дали "чуковете" ще успеят да задържат капитана си и през лятото.