Нападателят на Арсенал Дани Уелбек ще остане под медицинско наблюдение в болницата, оповестиха от клуба. 27-годишният футболист има съмнения за тежка контузия, получена в двубоя с Спортинг Лисабон в Лига Европа. Уелбек бе изнесен на носилка, след като се приземи неприятно на десния си глезен при опит за игра с глава в наказателното поле на португалците.

От Арсенал заявиха, че ще изчакат няколко дни, за да обявят официално колко сериозна е травмата на англичанина. ,,Дани остава в болницата. Повече информация за неговото състояние ще бъде оповестена в следващите 72 часа“, се казва в извлението на ,,артилеристите“. Много от съотборниците на Уелбек го заобиколиха след инцидента, като играчът получи кислородна маска, преди да бъде изнесен на носилка от медицинския екип на Арсенал.

Мениджърът на ,,топчиите“ Унай Емери сподели, че контузията на английския национал е огромен удар за целия отбор. ,,Той се подготви отлично за мача и играеше чудесно преди контузията. Случват се такива неща. Искаш да ги избегнеш, но те са част от нашата професия. Смятаме, че става въпрос за сериозна контузия“, допълни испанският наставник. Според някои мнения Уелбек може да бъде извън терените за няколко месеца.

Англичанинът е съпътстван от проблеми с контузии по време на цялата си професионална кариера, като отсъства на два пъти за по девет месеца поради контузии на колената. Той бе повикан от селекционера на ,,трите лъва“ Гарет Саутгейт за предстоящите двубои с САЩ и Хърватия, но няма да може да вземе участие в тях.

"Той е много добър човек. Отдаден на отбора, той ни помага със своето поведение, качество и капацитет. Това е една ужасна новина за него, близките му и Арсенал. Желаем му скорошно оздравяване“, завърши Емери. Арсенал приема у дома Уулвърхемптън в неделя вечер. ,,Артилеристите“ са в серия от 15 поредни мача без загуба във всички турнири.

Емери: Най-вероятно глезенът на Уелбек е счупен