Дани Уелбек прогресира добре с възстановяването си след тежката контузия на глезена и се надява да забърза още повече процеса, за да се завърне на тренировъчната база на Арсенал в Колни. 28-годишният нападател прекара изминалата седмица в мобилни тренировки в ОАЕ. Английският национал се нуждаеше от две операции на счупения си десен глезен през ноември миналата година, но все още остава неясно дали той ще има възможност да играе за ,,топчиите“ до края на настоящия сезон, в който му изтича и договора.

,,Не мога да кажа със сигурност кога точно ще се завърна на терена“, заяви той за Sport360. ,,Искам да бъда на 100% готов, когато се възстановя. Но съм наистина доволен от прогреса си. Добре е да си вземеш почивка и да се насладиш на хубаво време. Тренирам тук и очаквам с нетърпение да се завърна на базата в Колни. Беше трудно след контузията, първите етапи на възстановяване бяха трудни, но трябва да останеш силен духом и концентриран върху това, което трябва да направиш, за да се завърнеш на терена по-добър отпреди“, добави той.

,,Има неща, които те правят силен физически и психически, намирам се в момента на добро място. Прогресим добре и съм щастлив от етапа си на възстановяване“, завърши нападателят. Уелбек бе част от състава на мениджъра Унай Емери в Лига Европа, отбелязвайки два гола в четири мача, преди да се контузи тежко в домакинския двубой срещу Спортинг Лисабон. Арсенал се изправя у дома на ,,Емирейтс“ срещу БАТЕ Борисов в реванш от 1/16-финалите в надпреварата в четвъртък, като ще се опита да заличи пасива си от 0:1 в първия двубой в Беларус. /БГНЕС