Джо Уилок заяви, че играчите на Арсенал вярват във временния мениджър на тима Фреди Люнгберг след равенството му в първия мач начело на тима срещу Норич в неделя.

Шведът застана временно на треньорското кормило след уволнението на Унай Емери, а „артилеристите“ продължават да търсят нов наставник за постоянно. Сред кандидатите за поста са Масимилиано Алегри и Брендън Роджърс, но директорът Джош Крьонке призна, че клубът не бърза да назначи нов мениджър, което означава, че Люнгберг може да остане в длъжността в близко бъдеще.

Това няма да бъде проблем за играчите на Арсенал, след като Уилок разкри, че Люнгберг има цялата подкрепа от състава. „Ако трябва да бъда честен, знаем, че се нуждаем от подобрение като колектив, без значение кой е наш мениджър. Фреди върши работата си брилянтно. Вярваме в него и работим усилено, за да се подобрим“, започна младокът.

20-годишният полузащитник определи също предишния наставник Емери като „много добър мениджър“ и заяви, че Люнгберг му е казал „да играе с усмивка“, преди неделното равенство с Норич 2:2 на „Кероу Роуд“. „Той ми каза, че най-важното нещо е да играя с усмивка, да бъда горд от цветовете на фланелката, която защитавам и да работя, за да печеля. Всеки ден в тренировките се опитваме да върнем конкурентноспособността си. Мисля, че късметът ще се обърне скоро и в наша полза и след това ще наберем инерция. Надявам се това да се случи скоро. Емери бе много добър човек и мениджър“, завърши той. /БГНЕС