Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър има желание да остане в лондонския клуб и все още се надява да получи подобрено предложение за нов контракт.
 
В последните седмици юношата на "артилеристите" успя да остави зад себе си безкрайните здравословни проблеми и да завоюва своето място в стартовия състав на отбора. Това бе и условието, поставено от мениджъра Арсен Венгер, за да си заслужи нов контракт Уилшър.
 
Клубът наистина е направил предложение на 26-годишния футболист за продължение на сътрудничеството с него, но то се е оказало много по-различно от това, което английският национал е очаквал. Ръководителите на Арсенал са му предложили контракт с понижена заплата, а Уилшър няма намерение да го приеме и да заработва 4 пъти по-малко от колегата си Месут Йозил.
 
Най-сериозен интерес към него проявяват Ювентус, Милан, Уест Хям и Евертън, които се опитват да го примамят и вземат като свободен агент след края на сезона. Всички тези клубове са готови да изпълнят финансовите претенции на Уилшър. Той е категорично против понижението на заплатата му, но да остане в Арсенал е негов приоритет. Затова халфът ще изчака до последно ново подобрено предложение и дори е готов да пътува за Световното в Русия, без да е подписал с никой отбор. Британските медии твърдят, че Уилшър е предупредил родния си клуб, че ще си тръгне без каквато и да е компенсация, ако не дочака предложение в съответствие с неговите очаквания.