Интересно признание направи асът на Арсенал Джак Уилшър. Той разкри, че е имал разговор с мениджъра Арсен Венгер преди началото на сезона, в който открито му е било казано, че може да си търси нов отбор. 

Халфът обаче е предпочел да остане в Лондон и да се бори за мястото си. Сега той пак е пред казус дали има бъдеще при "артилеристите", защото договорът му изтича, но изглежда не се е отказал. 

"Имах откровен разговор с Венгер, защото нещата кипяха от известно време. Всички бяха наясно, че съм контузен, че имам само година договор и че не бях в плановете му. Затова си поговорихме. Той ми каза в прав текст, че в момента не съм в плановете му, няма да ми предложи договор и че ако имам къде да отида, да го направя."

"Естествено, не бях очарован от думите му, но в същото време, частица от мен вече знаеше, че това ще се случи. Просто исках да имам яснота къде точно стоя в клуба. Той допълни, че ще ми дава шансове в Лига Европа и за Карабао Къп и ако се представя добре в тях, ще попадна пак в плановете му."

"Затова реших да се стегна и да покажа какво мога. Имаше известно време до затварянето на трансферния прозорец, но така и не намерих това, което търсех. Затова останах и се борих за мястото си. Бил съм и друг път в такава ситуация, така че знаех как да се измъкна от нея и го направих", заяви Уилшър.