Мениджърът на Арсенал Унай Емери бе огорчен след загубата на тима му в 35-ия кръг като домакин от Кристъл Палас с 2:3. „Топчиите” пропуснаха ценна възможност да се откъснат в битката за Топ 4, след като в този кръг Тотнъм и Манчестър Юнайтед допуснаха поражения в срещите си. Испанецът сподели, че прогресът на отбора може да спомогне на тима да се утвърди в елитната четворка на Англия.

„Това е много лош резултат за нас. Наясно сме как у дома трябва да печелим, печелим, печелим, както правехме досега. Днес играхме срещу съперник, който има добри играчи. Първият гол им даде увереност. Вторият им гол пък сне нашата увереност”, започна Емери.

„През първата част не контролирахме добре събитията. Да, имахме владението, но те се защитаваха дълбоко и добре. При статичните положения обичайно се справяме по-добре, но днес не стана”, акцентира испанецът пред репортери.

„Бяхме постоянни, но бе и трудно да поддържаме високо ниво във всеки един момент. Резултатът е разочароващ и ще трябва да анализираме случилото се. В сряда имаме друг шанс – срещу Уулвърхемптън. Прогресираме, а това ни дава шанс в борбата за Топ 4. В сряда трите точки ще ни дадат възможност да се утвърдим на позициите си. Загубихме днес, но нищо не е свършило. Ако победим в сряда, което знаем, че ще е трудно, тогава нещата ще са в нашите ръце”, завърши Унай Емери.

"Орлите" полетяха и наказаха слабичък Арсенал