Нюкасъл разби мечтата на Арсенал за влизане в топ 4, надделявайки с резултат 2:0 в мач мач от 37-ия кръг на Висшата лига. Резултатът беше открит след автогол на Бен Уайт в 55-а минута на мача. Бруно Гимараеш сложи точка на спора в 85-а минута. 

22 снимки

В първите 15 минути на мача "артилеристите" показваха доста колебания и в 8-а минута дори Аарън Рамсдейл беше близо до това да си вкара автогол. 

Около 20- а минута обаче лондончани намериха своя ритъм. Тогава Сака размени двойно подаване с Мартин Йодегаард и пробва удар, който обаче беше блокиран. Четири минути по-късно отново Сака се оказа на голова позиция, но ударът беше лесна плячка за Дубравка. 

В 36-а минута обае дойде и добър шанс за домакините. След пас към Сен-Максимен на фланга той навлезе към вратата и стреля силно, но Рамсдейл отрази с една ръка. 

Десет минути след рестарта на мача нещата станаха сякаш необратими за Арсенал. След страхотен пробив на Жоелинтън по левия фланг той центрира, а при опита си да спре Калъм Уилсън Бен Уайт си вкара каръшки автогол. 

Дезориентацията в състава на гостите не спираше, а смените на Артета определено не помагаха. В 72-а минута Калъм Уилсън изпусна нов голям шанс след поредната грешка в защитата на "топчиите". В 80-а минута Арсенал отново беше изхванат на контраатака, а Джейкъб Мърфи изпусна отличен шанс да покачи на 2:0. 

В 82-а минута Калъм Уилсън беше на сантиметри от това да прехвърли Рамсдейл с уникален удар от 40 метра. Три минути по-късно всичко приключи. След нов крах в отбраната на гостите Уилсън беше изведен срещу Рамсдейл. Стражът спаси, но Бруно Гимараеш неше наблизо, за да отбележи за 2:0. 

Нюкасъл - Арсенал 2:0

1:0 - Бен Уай (автогол, 55)

2:0 - Бруно Гимараеш (85)

Ето и съставите на двата тима:

Нюкасъл: Дубравка, Крафт, Шер, Бърн, Таргет, Лонгстаф, Гимараеш, Жоелинтън, Алмирон, Уилсън, Сен-Максимен;

Арсенал: Рамсдейл, Тавареш, Габриел, Уайт, Томиясу, Елнени, Джака, Йодегаард, Смит-Роу, Сака, Нкетия