Легендарният мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, вярва, че „артилеристите“ имат добър шанс да спечелят Висшата лига още през този сезон след впечатляващия старт на новата кампания. След победата с 3:0 над Брентфорд, Арсенал е начело в таблицата на Висшата лига, с точка повече от Манчестър Сити и Тотнъм.

„Топчиите“ загубиха точки само в един мач, когато загубиха с 1:3 от Манчестър Юнайтед, въпреки че мнозина смятат, че представянето им все още е силно. Лондончани не са печелили титлата в Англия от сезон 2003/2004, когато останаха непобедени във всичките 38 мача.

„Те имат добър шанс този сезон, защото не виждам супер доминиращ отбор. Вярвам, че този сезон е добра възможност да го направят (б.р. – да спечелят титлата)“, заяви Венгер пред „Sky Sports“.

26 снимки

Арсенал се изправя срещу градските си съперниците си от Тотнъм в дербито на северен Лондон след международната пауза на 1 октомври.

За отборите, които играят в Европа, октомври ще бъде безмилостен месец с натоварен график, водещ до Световното първенство в Катар, което започва на 20 ноември.

Венгер смята, че начинът, по който играчите ще се справят със завръщането си от Световното първенство обратно във Висшата лига, ще бъде ключов.

„Разбира се, това също е специален сезон, защото има Световно първенство по средата му и не се знае доколко това ще повлияе на представянето на отделните играчи. Като цяло, това е добра възможност [за Арсенал] този сезон“, допълни Венгер.