Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира непрекъснатите призиви от фенове и футболни личности да напусне клуба възможно най-скоро. 68-годишният специалист смята, че е станал жертва на възрастова дискриминация, тъй като единствено годините били изтъквани като причина да си тръгне. 

Венгер е изпята песен, Арсенал преговаря с наследника му

Иначе в момента Арсенал заема шестото място във Висшата лига с актив от 48 точки. "Артилеристите" са изправени пред огромно предизвикателство, тъй като единственият вариант да получат място в евротурнирите е, ако спечелят титлата в Лига Европа. При евентуален провал е твърде възможно Венгер да изхвърчи през лятото. На четвъртфиналите Арсенал ще трябва да пребори ЦСКА Москва за място напред в надпреварата. Първият мач между двата тима е на 5 април на "Емирейтс".

В Катар решават кой ще е новият треньор на ПСЖ

"Когато си на възраст, гледаш да се фокусираш изцяло върху това да се справяш добре в работата си и да игнорираш всичко останало. Колкото повече остарявяш, толкова по-голяма става възрастовата дискриминация, която те връхлита. Приемам това и щом резултатите не са достатъчно добри, тогава ще трябва да си понеса последствията", коментира Венгер пред "beIN Sports".