Януарският трансферен прозорец се оказа доста натоварен за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Голямата звезда на "артилеристите" Алексис Санчес е пред напускане и това породи доста работа за французина по намиране на заместник. 

Ето и какво сподели той по всички трансферни дела, касаещи "топчиите" тази зима: 

За сделката с Манчестър Юнайтед за Алексис Санчес и Хенрик Мхитарян

"Много се писа за този трансфер по медиите, така че нямам какво да добавя. Ще стане или няма да стане, в тази фаза е. Ако не се случи трансфер, той ще играе в събота за нас. Много е вероятно да напусне, но аз правя трансфери от 30 години и знам, че може да се провали всичко във всеки един момент. Докато няма подписи, нищо не е сигурно."

"Колкото до моето разбиране, Мхитарян е част от тази сделка. Харесвам го много като футболист и харесвам качествата му, още докато играеше в Дортмунд. Заплатата му няма да е проблем за нас, предстои развръзка."

За Малкъм от Бордо

Не мисля, че сме близо до трансфер на такъв футболист. Няма да има сделка през януари. 

За Пиер-Емерик Обамеянг

Не искам да говоря по тази тема. Не е хубаво да излизат от моята уста думи за такава сделка. Защото може да кажа нещо и всичко да умре. Само сделката Санчес-Мхитарян е близо до сключване, нищо друго не е на такъв етап, само това ще кажа.

За Джони Еванс и напускане на Месут Йозил

Няма нищо с Джони Еванс. Колкото до Месут Йозил, той няма да напуска през януари.