Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази оптимизъм за бъдещето на отбора.

„Топчиите“ може да са в средата на таблицата във Висшата лига, но френският специалист вярва, че до 2-3 години, съставът от Северен Лондон ще бъде сред топ клубовете в Англия. Той призова ръководството на клуба да даде достатъчно време на Микел Артета да върши своята работа и да продължи политиката с налагането на млади футболисти.

„Не ме притеснява позицията на Арсенал в този момент. Там трябва да мислят за бъдещето и да имат ясна стратегия. Нещата няма да се случат изведнъж и е необходимо търпение. Нека ръководителите се замислят какво искат да постигнат начело на този голям клуб и оставят хората спокойно да работят. Артета е добър мениджър, аз вярвам в него и единственото, от което се нуждае той е време. Младите играчи винаги са били част от нашата философия, още докато аз бях в Арсенал и е важно да покажеш на тези хора, че вярваш в тях и да не ги притискаш по никакъв начин. Ако шефовете вземат правилните решения, смятам, че до максимум 3 години, Арсенал ще бъде много силен“, сподели наставникът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.