Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази оптимизъм за бъдещето на клуба. През уикенда „топчиите“ постигнаха първата си победа във висшата лига за новия сезон, като „артилеристите“  се наложиха над състава на Норич с минималното 1:0.

Първите 3 точки за новата кампания малко успокоиха ситуацията при лондончани, а мениджърът на тима Микел Артета получи пълна подкрепа от Венгер. Френският  специалист, който безспорно е обичан от мнозина, но и отхвърлян от някои фенове на Арсенал сега коментира случващото се  в бившия си клуб.

Според човека донесъл най-големите успехи на Арсенал, отборът разполага с потенциал и трябва да бъде оставен да работи на спокойствие и да се развива.

„Вижте, аз съм фен на Арсенал и може би сега не е най-точният момент да говоря за ситуацията там.  Факт е, че сезонът започна зле, но и програмата изобщо не беше  лесна. Мачове срещу Манчестър Сити и Челси са двубои, в които е почти сигурно, че ще загубиш точки. Не бива никой толкова прибързано да съди Артета и да се изказва, че е крайно време той да бъде сменен. Аз изобщо не съм съгласен с подобно твърдение, защото Арсенал разполага с чудесни млади футболисти, и Артета знае как да работи с този състав", започна французинът. 

"Успехът през уикенда бе важен за всички, които обичат клуба и считам, че е нужно търпение. Нека ръководството и мениджърът просто вършат спокойно своята работа. Резултати ще има тогава, когато играчите покажат пълните си възможности.  Трябва търпение и упорита работа, за да може Арсенал да се върне там, където заслужава“, коментира Венгер.