Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че каквото и да се случи с плеймейкъра Месут Йозил, германският национал ще се отнесе професионално към ангажиментите си с клуба.

Както е известно, договорът на 29-годишният играч изтича в края на сезона и дотук няма никакви индикации, че ще бъде подновен. В Германия вече се появиха информации, че Йозил няма да преподпише, а наскоро от Острова долетяха слухове, че той ще се озове в Манчестър Юнайтед от следващия сезон.

Bild: Арсенал и Йозил приключиха

Изненада: Йозил обявил в съблекалнята новия си тим

Единственият начин Арсенал да прибере някаква сума за халфа е да го продаде през януари, макар и на твърде занижена цена. Това ще бъде печален завършек на 4-годишния престой на Йозил в Лондон, още повече, че бившият ас на Вердер Бремен и Реал Мадрид е най-скъпата покупка в клубната история (42,5 милиона паунда).

„Ние трябва да се справяме с този тип спекулации, когато играчите наближават края на своите договори”, коментира Венгер. „От друга страна, да бъдеш професионалист значи да даваш 100 процента, докато си в даден отбор. Колкото до останалото, доста пъти сме излизали да обясняваме как стоят нещата.”

Арсенал се отказа, готви зимна раздяла с Йозил

„Утре в медиите може да напишат, че той ще удължи договора си. Нещата ще си останат същите, това няма да промени нищо. Когато играеш мач, винаги даваш 100 процента.”

„Когато играеш за клуб като Арсенал, твоята отдаденост не бива да бъде свързвана с продължителността на договора, тя трябва да се свързва с отговорността и амбицията да печелиш футболни мачове”, завърши Венгер.