Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отрече появилите се информации за скандал и напрежение между Алексис Санчес и неговите съотборници в отбора.

В последните дни се появиха информации, че съотборниците на Алексис Санчес са все по-сериозно настроени срещу него и не го искат в отбора. Играчите на Арсенал са разочаровани от държанието на нападателя, който настрои към себе си дори и част от феновете. Футболистите на Арсенал са се обявили за продажбата на чилийския футболист още през януарския трансферен прозорец и няма връщане назад в ситуацията, независимо колко гола ще вкара Санчес. Доказателството дойде онзи ден, когато само четирима съотборници на Санчес бяха при него, за да го позволят при един от головете срещу Кристъл Палас. Това бяха Гранит Джака, Месут Йозил, Александър Лаказет и Шкодран Мустафи. Останалите бяха далеч от чилиеца. Феновете на тима пък скандираха името на Джак Уилшър, вместо това на Санчес, който вкара два гола и реши мача. 

„Няма никакъв проблем в съблекалнята на отбора“, коментира Венгер след мача срещу Уест Бромич (1:1).

„Има хора, които винаги искат да създават проблеми. Ние сме фокусирани върху собствените си проблеми и това е най-важното нещо“, добави мениджърът на Арсенал.

„Имаме мач в сряда, а Алексис е част от нашия състав“, каза още Венгер.

Алексис пристигна в Арсенал от Барселона през 2014 година. Договорът на чилиеца с „артилеристите“ изтича в края на сезона и той е категоричен в намерението си да не го поднови и да напусне отбора.

Гуардиола призна за интерес към Санчес