Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се изказа доста остро за съдийството на Антъни Тейлър по време на драматичното дерби срещу Челси (2:2) от 22-ия кръг на Висшата лига. Французинът категорично отхвърли тезата, че Ектор Бейерин е извършил фаул срещу Еден Азар при дузпата, от която белгиецът изравни за 1:1.

Челси и Арсенал ни спряха сърцата с дерби от висша класа

Венгер използва красноречиви епитети, които могат и да го вкарат в проблеми с Футболната асоциация на Англия. На Острова няма практика на търпимост към подобни забележки.

„Това беше един забележителен мач. Още веднъж обаче ние трябваше да се примирим с много лошо решение в наш ущърб. Явно вече трябва да взимаме това под внимание в подготовката ни за мачовете. Видяхме много добър футбл, но видяхме и лоши решения”, каза Венгер.

„Не искам да говоря точно сега, защото ще се ядосам и разстроя. Дузпата срещу Азар? Тя е несериозна.”

Уникален гол в уникален миг от Ектор Бейерин!

„Вижте миговете, които повлияха върху крайния резултат. Ако това срещу нас беше дузпа, то в наша полза трябваше да има отсъдени поне две. Дали системата за видеоарбитраж може да подобри нещата? Не храня особени надежди. Наистина, не искам да говоря. Обожавам футбола и искам да говоря за футбол, не за съдии.”

„Видяхме един страхотен мач. Такъв, за който хората ще говорят. Медиите и социалните мрежи ще полудеят тази вечер, но най-важното беше, че изиграхме добър мач.”

„Най-голямото ми съжаление бе, че това бе фантастичен мач, в който вкарахме първи, а после срещу нас имаше решение, което беше пълен фарс. Изглеждахме психически убити и можеше да загубим, но намерихме ресурс да стигнем до 2:2. Може би равенството е справедлив резултат.”

„От началото на сезона се случват все такива неща. Защо наричам това решение фарс ли? Защото на мач могат да се дадат 10 такива дузпи. Мачовете се съсипват от фактори, които трудно могат да се определят. Всеки има право на мнение, но когато мненията вървят все в една и съща посока, става ясно, че когато нещо се повтаря, не можем да говорим за случайности”, допълни Венгер.