Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер отхвърли твърдението на бившия наставник та тима Унай Емери, че клубът е бил в упадък, когато го е поел през 2018 година. Емери, който бе уволнен през ноември, описа Арсенал като клуб в криза в интервю за „France Football“ по-рано този месец. Бившият старши треньор на Севиля и Пари Сен Жермен тогава сподели:

„Арсенал беше в криза две години преди да пристигна. Спряхме още през есента и дори започнахме да възстановяваме клуба. Стигнахме финала на Лига Европа и петото място в лигата. Бяхме на само една точка от Тотнъм, въпреки факта, че взехме само една точка в последните си пет мача. Ние се борихме за Шампионска лига, но в крайна сметка беше добър сезон и имахме идеята да продължим да се подобряваме“.

Емери също обвини някои от играчи на Арсенал, че не са имали "правилно отношение", но Венгер заяви, че наследникът му в тима е избързал с присъдата си.

"През 2017 година взехме 75 точки и спечелихме ФА Къп, така че не можете да кажете, че [Арсенал беше в упадък], а година преди [2016] завършихме на второ място в лигата", каза Венгер по време на Световните спортни награди на "Лауреус", по-известни като „Спортни Оскари“.

„2018 беше последната ми година, но е много трудно да говоря по този въпрос. Арсенал е клуб, който е в много силна финансова позиция. Има добри играчи. Когато си мениджър трябва да отстояваш това, което правиш и да постигаш резултат, а не да се оглеждаш около себе си. Това е единственото нещо, което можеш да направиш", сподели още Венгер.