Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаква скоро задаващият непосилно темпо във Висшата лига тим на Манчестър Сити да претърпи първите си разочарования през сезона. Французинът съвсем не счита отборът на Хосеп Гуардиола за непобедим.

Гюндоган нащрек: Твърде добре ни се получава в Сити

В миналия кръг от първенството „артилеристите” имаха шанс да докажат  тезата на своя наставник, но отстъпиха с 1:3. Това позволи на Сити да дръпне с 8 точки на върха. „Гражданите” спечелиха 10 от първите си 11 мача от Премиършип, като завършиха наравно единствено с Евертън. Победата над Арсенал увеличи поредицата им последователни победи до 15 (на всички фронтове).

Пеп: Титла през януари? Не е реалистично

Не е чудно защо мнозина очакват от Сити да повтори невероятното постижение на Арсенал от сезон 2003/2004, когато лондончани спечелиха титлата на Англия в сезон, в който не допуснаха нито една загуба в шампионата. „Те са добър отбор, но не е като да нямат спиране”, настоя Венгер.

Де Брюин: Сити вкарва със затворени очи

„Хората винаги се опитват да предскажат какво ще се случи във футбола. Не твърдя, че знам по-добре от някой друг, но доколкото ми е известно, само един отбор е успявал да направи подобно постижение”, допълни френският наставник.

В събота Арсенал, който изостава на 12 точки от лидера Сити, приема Тотнъм в жежкото дерби на Северен Лондон.