Арсенал и Манчестър Юнайтед ще си стиснат ръцете за Алексис Санчес само ако "артилеристите" получат нещичко в замяна - Хенрих Мхитарян. Това разкри мениджърът на лондончани Арсен Венгер след победата с 4:1 над Кристъл Палас в мача от 24-ия кръг на Висшата лига. 

Както е известно чилиецът днес отпътува към Манчестър, за да премине медицински тестове и да финализира трансфера си. Според "Daily Mail" двете страни вече са се разбрали, а утре ще бъде официално оповестена сделката между двата клуба. 

Санчес вече пътува за прегледи в Юнайтед

Както стана ясно, "артилеристите" няма да останат с празни ръце. Като част от потенциалната сделка Хенрих Мхитарян ще поеме към Лондон, като още вчера арменецът се сбогува със съотборниците в Юнайтед.

"Трансферът на Санчес ще се осъществи, ако Мхитарян дойде тук. Затова преговорите отнеха и повече време", сподели Венгер. 

Също така френският специалист коментира и слуховете, че Арсенал е предложил оферта от 50 милиона евро за футболиста на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг.

Бос на Борусия призна: Имаме оферта за Оба-Оба от Арсенал

По-късно пък лично изпълнителният директор на вестфалците Ханс-Йоаким Вацке разкри пред изданието "Рур Нахрихтен", че вече в централата на клуба е получено официално запитване от "артилеристите" за цената на габонеца. Венгер обаче категорично отрече за някакви действия от страна на Арсенал.

"Обамеянг ли? Не. Нищо не се случва там. Може би е бил оставен извън състава на Дортмунд поради някакви други причини, но не и заради предстоящ трансфер в Арсенал", каза Венгер.