Вратарят на Арсенал Бернд Лено изрази своето мнение за напрежението във футбола. Бившият страж на Леверкузен смята, че част от феновете на най-великата игра прекаляват с очакванията си и изобщо не се замислят за нещата от живота.

Според немския национал, повечето фенове смятат футболистите за машини, които винаги трябва да се раздават на 100 процента, независимо какво се случва.

17 снимки

„Футболът не е всичко. Понякога напрежението може да е смазващо и това е възможно да ти повлияе доста лошо във всяко отношение. Познавам хора, които са правили грешки на терена и след това имат сериозни проблеми в живота си, защото просто очакванията на хората са прекалено големи. Трябва да се разбере, че ние футболистите не сме роботи и притежаваме чувства и емоции. И ние сме човешки същества, а някои фенове си мислят, че е много лесно във всеки мач да даваш най-доброто. Това изобщо не е така, защото спортистите също имат своите лични проблеми и драми в живота. Футболът е нещо прекрасно, но не е всичко. Трябва да се мисли повече за психичното здраве, защото е твърде лесно да гледаш отстрани, да сипеш обиди в социалните мрежи, но тези, които го правят никога няма да са на наше място. Все пак вярвам, че има и такива, които ясно осъзнават, че и на нас ни е много трудно и истински подкрепят отборите си“, коментира германецът.