Отборите на Арсенал и Манчестър Сити излизат един срещу друг във финала за Купата на Лигата, която днес носи името – Карабао къп. Мачът на стадион „Уембли“ е с начален час 18,30 и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Двата тима ще определят първия носител на трофей в Англия през този сезон, а за двамата мениджъри Арсен Венгер и Пеп Гуардиола мачът има по-особен залог.

Въпреки дългогодишната си кариера в Арсенал, до този момент френският специалист начело на лондончани, не е успявал да вдигне само и единствено тази купа в Англия. От своя страна пък Пеп Гуардиола търси своя първи трофей изобщо на Острова.

Футболистите на Арсенал обещаха да играят именно за своя наставник, докато „гражданитие“ влизат в двубоя след разочароващото отпадане от ФА Къп след изненадващата загубата от Уигън с 0:1. Така мечтите Сити да вдигне четири трофея през сезона бяха напълно разбити, а днес ще се опитат да спечелят първия от трите, за които „гражданите“ все още имат шанс. Освен Купата на Лигата, Сити е в борбата за Премиършип и Шампионската лига.

Аарън Рамзи най-вероятно ще се завърне в групата на Арсенал след травма. Уелският национал пропусна последните три мача на лондончани заради контузия в слабините, но Арсен Венгер изрази надежда, че ще може да разчита на него във важния мач днес.

Месут Йозил също ще бъде на линия след кратко боледуване. Пиер-Емерик Обамеянг ще може да играе отново за Арсенал, след като пропусна двубоя в Лига Европа през седмицата. Александър Лаказет, Санти Касорла и Хенрих Мхитарян обаче са извън строя.

Голямата въпросителна в състава на Сити е Рахийм Стърлинг. Английският национал има мускулен проблем и остава под въпрос до последния момент. Нападателят Габриел Жезус може да се завърне в игра след почти двумесечно отсъствие заради контузия в коляното. Пеп Гуардиола ще трябва да прави промяна и на левия бек, където Фабиан Делф няма да бъде на разположение заради наказание. Това дава шанс на Олександър Зинченко и Данило. Бенжамин Менди е аут заради контузия  в коляното.

На вратата със сигурност за Сити ще започне Клаудио Браво, който през този сезон е използван предимно в мачовете за различните купи.

Това е осмият финал за Арсенал в турнира за Купата на Лигата – те са загубили повече финали от всеки един тим в историята на турнира (5), като са печелили трофея в два случая – през 1987 и 1993.

За Сити пък това е шести финал в надпреварата и трети в последните пет сезона. От петте си мача досега, „гражданите“ са спечелили четири от тях, като единствено през 1974 година не успява да вдигне трофея.

„Уембли“ е щастлива арена за Арсенал що се отнася до мачовете срещу Сити в различните турнири. Лондончани спечелиха последните си два двубоя срещу „гражданите“ – финала за Къмюнити шийлд през 2014 (3:0), както и миналогодишния полуфинал за ФА Къп (2:1)