Макар и изминалият сезон да беше противоречив за Арсенал, той все пак се увенча с радост. "Артилеристите" пребориха шампиона Челси във финала за ФА Къп и се поздравиха с рекордния си трофей от най-старата футболна надпревара.

За "топчиите" това беше 13-о отличие, а за мениджъра им Арсен Венгер - рекордно 7-о, с което той стана най-успешният треньор в тази повече от престижна надпревара.

Интересното е, че само секунди след последния сигнал претъпканият "Уембли" се опразни наполовина, след като феновете на Челси набързо опразниха седалките си. Но това не помрачи радостта на феновете от Северен Лондон.

Трябва да се отбележи, че сравнително сдържан в купона беше Арсен Венгер. Той вдигна за кратко трофея, после веднага го връчи на Петър Чех и гледаше радостта на момчетата си отстрани.

После, когато те слязоха на терена да купонясват с шампанското, мениджърът им отново гледаше отстрани и обсъждаше нещо с помощниците си. Това само увеличи спекулациите, че може би няма да остане в Арсенал от новия сезон.

Французинът има договор само до 30 юни, а бъдещето му ще стане ясно следващата седмица, когато има заседание на борда на директорите. Според бившия играч на клуба Лиъм Брейди, всички шефове са разделени 50:50 за Венгер и никак не е ясно как ще гласуват.

Какво се случи на празненството на Арсенал след спечелването а ФА Къп, можете да видите от картината в прикаченото видео.