Новината, която се очакваше, но все пак разтърси футболния свят през изминалата седмица бе, че Арсен Венгер напуска Арсенал. Анализите на работата му в клуба моментално заваляха.

Както е известно, той застава начело на тима на 1 октомври 1996 година. Първите десет години от кариерата му начело на „артилерисите” без съмнение са повече от успешни. Той завоюва три пъти титлата във Висшата лига, четири пъти ФА Къп и четири пъти спечели Суперкупата на Англия.

Последното десетилетие обаче се оказа истинско изпитание за френския специалист. То беше белязано от недоволството на феновете в последното години. Недотам успешния период се дължи може би на преместеването на тима от дома му „Хайбъри” на новия стадион „Емирейтс”. Имаше големи дългове, които трябваше да бъдат изплащани, които към ден днешен са в историята.

Точно тогава дойде е знаменитото изказване на Венгер, а именно, че топ 4 и място в Шампионската лига са си като купа за неговия тим.

Арсенал продължи да поддържа добро темпо във Висшата лига - да бъде в челото на таблицата и в Шампионската лига.

Въпреки това Венгер трябваше да стои да гледа отстрани как другите мениджъри триумфираха с титлата в първенството. Втората част от властването на френския специалист начело на „топчиите” никак не бяха успешни и определено за него никак леки.

Вижте на кое място се е класирал Арсенал в последните 10 години във Висшата лига във видеото от предаването „Премиър лийг Токшоу”.