Отборът на Арсенал загуби домакинството си на Уулвърхемптън с резултат 1:2 в мач от 10-ия кръг на английската Висша лига. В 27-ата Педро Нето изведе гостите напред, но в 30-ата Габриел изравни. В 42-ата минута Даниел Поденс отново изведе "вълците" напред, което се оказа и победното попадение в двубоя. По този начин "артилеристите" нямат победа в три поредни мача от първенството, като допуснаха и трета поредна домакинска загуба в Премиър лийг. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

И трите гола паднаха през първата част, която беше и по-динамична. През второто полувреме лондончани не отправиха нито един точен удар, въпреки че бяха отборът, който търсеше изравняването. След тази загуба възпитаниците на Микел Артета остават с 13 точки на 14-ата позиция, докато "вълците" се изкамиха временно до шестото място с актив от 17 точки. В следващия кръг Арсенал има местно дерби с Тотнъм, докато за Уулвс предстои гостуване на шампиона Ливърпул.  


В петата минута Уилиан изпълни корнер, а в наказателното поле Давид Луис и Раул Хименес си удариха главите изключително неприятно. Наложи се двата медицински екипа да влязат на терена. Бразилският защитинк успя да се изправи и да продължи участието си,но ситуацията с Хименес беше изключително тежка. Той остана да лежи на тревата неподвижен. Играта се забави около 10 минути, след което Фабио Силва замени мексиканеца, който беше изнесен на носилка.  

„Вълците“ заиграха по-добре от своя опонент и заслужено поведоха в 27-ата минута. Адама Траоре бе намерен отдясно и испанецът показа страхотната си скорост по фланга. След това той центрира в наказателното поле, където Леандер Дендонкер засече с глава, но в напречната греда. Топката обаче попадна на крака на Педро Нето, който шутира моментално и отбеляза – 0:1.

„Артилеристите“ обаче се съвзеха много бързо и три минути след това изравниха. Ектор Бейерен комбинира с Уилан отдясно. Бразилецът центрира в наказателното поле, където Габирел се извиси и стреля с глава, като не остави шансове на Руи Патрисио – 1:1.

В 34-ата минута Нето центрира в наказателното поле на Арсенал от корнер, а там Гранит Джака изпусна Дендонкер, а белгиецът нанесе удар с глава, но Бернд Лено спаси.

В 42-ата минута Уулвс отново поведе. Педро Нето стигна до наказателното поле и шутира, но Лено спаси. Даниел Поденс успя обаче да изпревари Габриел и обърканата защитата на Арсенал, след което пое отбитата топка и с удар покрай Лено отново изведе гостите напред.

В първата от десетте добавени минути на първата част Пиер-Емерик Обамеянг влезе в пеналтерията и шутира, но без проблеми за Патрисио.

Малко след това Адама Траоре получи от Фабио Силва отдясно в наказателното поле, след което стреля, но топката се оплете от външната страна на мрежата.  

На почивката беше извършена смяна за Арсенал. Роб Холдинг замени Давид Луис, който изглеждаше, че няма да може да продължи след инцидента с Раул Хименес, въпреки че изкара цяло полувреме. 

В 54-ата минута Адама Траоре падна в наказателното поле след лек контакт с Габриел, но съдията не отсъди дузпа, а даде жълт картон на испанеца за симулация.

"Артилеристите" опитваха да се настанят в полвината на Уулвс в търсене на изравняването, но гостите отново изглеждаха по-опасни благодарение на мълниеносните си контраатаки, които на няколко пъти донесоха смут в наказателното поле на Арсенал.

В 73-ата минута Арсенал замалко можеше да стигне до изравняването. Патрисио не си пое добре топката, след като тя му бе върната от защитник, което позволи на Обамеянг да му я открадне. Кълбото обаче избяга от габонеца, след което Патрисио се върна на вратата си. Обамеянг стреля все пак, но бе блокиран от един от бранителите на „вълците“.

Само минута след това домакините отново имаха шанс за попадение. Букайо Сака центрира отляво в наказателното поле, но твърде високо за Обамеянг. Все пак топката попадна в краката на резервата Рийс Нелсън, който стреля силно, но над вратата. В тези минути "топчиите" вдигнаха оборотите и изглеждаха все по-близо до гола. 

В 82-ата минута Бейерин центрира отдясно на втора греда, където Обамеянг се справи с Нелсон Семедо във въздуха, но стреля над вратата с глава.

До края на двубоя Арсенал опита, но не успя да стигне до точката, а "вълците" си тръгнат от Лондон с пълен актив.  


FT АРСЕНАЛ – УУЛВЪРХЕМПТЪН 1:2

0:1 Педро Нето 27'

1:1 Габриел 30'

1:2 Даниел Поденс 42'

Стартови състави на двата отбора:

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): 1. Бернд Лено – 2. Ектор Бейерин, 23. Давид Луис, 6. Габриел, 3. Киърън Тиърни – 8. Дани Себайос, 34. Гранит Джака - 12. Уилиан, 28. Джоузеф Уилок, 7. Букайо Сака – 14. Пиер-Емерик Обамеянг (к)

Мениджър: Микел Артета

УУЛВЪРХЕМПТЪН (4-2-3-1): 11. Руи Патрисио – 5. Фернандо Маркал, 15. Уили Боли, 16. Конър Коуди (к), 22. Нелсон Семедо – 28. Жоао Моутиньо, 32. Леандер Дендонкер – 7. Педро Нето, 10. Даниел Поденс, 37. Адама Траоре – 9. Раул Хименес

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Главен съдия: Майкъл Оливър, Англия

Стадион: „Емиратс“, Лондон, Англия