Още докато играеше футбол, бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун беше едно от страшилищата на терена. Той определено беше играч, с когото никой не би се занасял, особено като се имат предвид осанката и реномето му на безкомпромисен тип. 

Явно и в живота железният бранител е същият, защото не позволява току-така някой да се бъзика с него и с вледеняващ поглед и реплика може да го постави на мястото му. Със сигурност по същия начин се е почувствал и водещият на BT Sport във Великобритания Джейк Хъмфри. 

Той и Киоун коментираха снощния успех на "артилеристите" над Наполи с 2:0 от четвъртфиналите на Лига Европа, когато бившият футболист направи заключението, че "това е само първото полувреме от двубоя", от което последва саркастичният коментар на водещия: "Страшно наблюдение, Мартин, браво!". 

На което Киоун с типичния си смразяващ поглед и тембър на гласа отговори само: "Опитваш се да ме убиеш ли, Джейк? Защото аз мога да те убия на момента." Впоследствие той обяви, че само се е шегувал, а до края на коментара двамата продължиха без ясни знаци да има лоши чувства между тях. 

Но феновете полудяха от кеф в Туитър след тези негови думи и всички започнаха да правят колажи с "убиеца" Мартин Киоун, който определено не беше от най-кротките футболисти, докато играеше. И се доказва като суров мъж и след това.