Полузащитникът на Тотнъм Деле Али със сигурност един от играчите в Англия, който бележи най-сериозно израстване в кариерата си, а когато не е на терена има своите малки "бягства" за разпускане в света на компютърните игри. 

Малко преди началото на двубоя за Купата на лигата между "шпорите" и Уотфорд техничарят бе заснет от приятелската си да се отдава страстно на своята голяма любов.

22-годишният играч отдавна е в светлината на прожекторите с нестандартните си празнувания при гол, които се превръщат в мания за милиони по целия свят. Едно от местата, от които играчът черпи голямо вдъхновение е компютърната игра "Fortnite".

На стори в Instagram се вижда как Али се е съсредоточил в екрана на своя компютър, сложил е слушалки, а пред него има микрфон, с който комуникира със своя игрови екип. Играчът често е засичан в онлайн пространството да разпуска с една от най-популярните игри на планетата в момента.

Не е тайна, че съотборниците в националния отбор - Али, Хари Кейн, Джейми Варди и Джон Стоунс играят срещу Хари Магуахър, Ник Поуп, Кайл Уолкър и Киърън Трипиър. 

Иначе Тотнъм се класира за следващия кръг на Купата на лигата след продължения и дузпи. В редовното време двубоят завърши при 2:2, като Али се разписа от бялата точка. При изпълнението на дузпите нападтелят отново показа безгрешен мерник.