Фенът на Арсенал, който притича на терена и прибута защитника на Манчестър Юнайтед Крис Смоулинг, е признал, че е братовчед на боксьора Тайсън Фюри. Гари Купър, който изтича на терена след втория гол на Арсенал в мача, сподели пред английските медии, че го е срам от постъпката му. „Съвестта ми е гузна след това, което се случи. Злепоставих мен, цялото си семейство. Това, което стана, е извънхарактерна постъпка. Шокиран съм от себе си”, сподели Куупър.

Тайсън Фюри

източник: Gulliver/GettyImages

"Циганският крал", както е псевдонима на боксьора в тежка категория, е една от най-полемичните личности на Острова. Той е обвиняван от голямата общественост за непристойното държание по време на боксовите си мачове, а след мача си с Дионтей Уайлдър, то Тайсън Фюри заяви, че никога повече не иска да се боксира на Острова, което допълнително навлече гнева на местните фенове на бойните спортове.

„Искам да се извиня на Крис Смолинг, Манчестър Юнайтед и Арсенал. Просто изпитах нечувани емоции и бях извън кожата си. Още съм в шок. Не съм искал да направя нищо на Крис Смолинг. Просто беше там, докато тичах към нашите футболисти”, продължи привърженикът на Арсенал.

30-годишният Купър, който е от Съри, ще бъде съден по бързата процедура и се очаква да получи доживотна забрана да посещава мачове на Арсенал. Това се случи часове, след като фен на Бирмингам влезе на терена по време на дербито с Астън Вила и удари в лицето звездата на Вила Джак Грийлиш.