Звездите на Арсенал са открили много интересен начин да подгреят за настоящото първенство. Английското издание "Сън" публикува обширен материал от един от купоните на "топчиите" непосредствено преди старта на сезона. Част от играчите са били уловени от камера как се забавляват с райски газ, като дори алкохолът е бил в изобилие. 

Александър Лаказет (27 години), Матео Гендузи (19), Месут Йозил (30) и Пиер-Емерик Обамеянг (29) попадат в сърцето на купона. Забавлението с азотен оксид, вдишван от балони, е част от техния начин да разпуснат.

В статията обаче се посочват много рискове, които крие подобно занимание.

Във видеото се вижда как Месут Йозил дори се срива след едно от вдишванията. Съзнание сякаш губи и младият Матео Гендузи. Полузащитникът рязко се свлича на дивана на една страна, заобиколен от своите съотборници, които се смеят.

Купонът е бил съпътстван от водка и шампанско, а действието се развива през месец август, на прага на сезона за Арсенал и новия мениджър Унай Емери.

На купона в клуб в Лондон са били поканени и момичета, а сметката на футболистите е била между 25 000 и 30 000 паунда.

Част от компанията напуска заведението около 4 часа сутринта, в компанията на дами, а забавлението започва около 23 часа, когато са били въведени във ВИП залата. Наложило се е всички останали, освен играчите, да предадат своите телефони, за да не бъдат записани футболистите. Видеото, с което разполага "Сън", обаче е  от охранителна камера в самото заведение.

Райският газ, който се ползва за надуване на балони, също така се предлага и в бутилки-капсули. Рисковете са най-големи, когато се вдишват от балон и се комбинира с алкохол. Газът предизвиква еуфория, причинява замайване и халюцинации, като всичко това трае секунди. Може да причини главоболие, но в най-крайните му форми може да доведе до загуба на съзнание и кома.

Очаква се, след разкритията на изданието, провинилите се да получат наказание от мениджъра Унай Емери. Треньорът не се слави с много либерални разбирания в тази посока.