Обявеното по-рано днес оттегляне на Арсен Венгер като мениджър на Арсенал няма да бъде финалното действие в неговата кариера. Според сайтът Goal.com, който се позовава на свои източници, и през следващия сезон 68-годишният специалист ще остане част от футболния свят.

Арсенал обявява името на наследника само часове по-късно?

Венгер анонсира, че приключва 22-годишния курс начело на „топчиите”, в който донесе на клуба 3 шампионски титли на Англия и 7 Купи на Футболната асоциация. Въпреки че мнозина разпознават в работата с Арсенал делото на живота за Венгер, самият той е отворен към ново предизвикателство.

Сър Алекс за Венгер: Съперник, колега и приятел

Според Goal.com французинът няма да напусне изцяло играта, макар че е възможно повече да не ръководи клубен тим. Той би могъл да се окаже начело на национален отбор или пък да получи нова роля като спортен директор. „Действително той би желал да се завърне във футбола възможно най-скоро”, твърди изданието.

Моят Арсен Венгер!

Освен това самият Венгер няма представа кой ще го замести на мениджърския пост в Арсенал. Специалистът сам е пожелал да не се бърка, докато бордът на директорите взима решението за наследника. Явно Венгер иска да избегне ситуация като тази със сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед. Великият шотландец се оттегли от треньорството в края на сезон 2012/2013, но преди това препоръча Дейвид Мойс за поста. Сънародникът на Фърги се справи ужасяващо и бе уволнен след само 9 месеца начело. Така остана впечатлението, че ако не беше намесата на Фъргюсън при дискусиите, „червените дяволи” можеха да се спрат и на друг вариант.