Главният скаут на Арсенал Свен Мислинтат е в на прага да напусне лондонския тим след едва една година работа на „Емирейтс”. 46-годишният германец бе назначен от вече бившия изпълнителен директор Иван Газидис и тогавашния мениджър Арсен Венгер.

Мислинтат акостира в английската столица с богата визитка от престоя му в Борусия Дортмунд, където доведе Пиер-Емерик Обаменяг, Усман Дембеле и Шинджи Кагава.

Откак обаче Газидис зае пост в италианския гранд Милан през септември 2018-а, то Раул Санлехи бе назначен за директор по футболните въпроси, което е една част от задълженията на Газидис, докато Свен Мислинтат е негов подопечен.

Последните информации от източници към клуба са, че Санлеи, който е бивш директор по футболните въпроси в Барселона, е предпочел политика по набиране на персонал, основана на обширната му мрежа от контакти в цяла Европа.

Досега Санлеи имаше обаче главна роля в сделките на отбора, както и работата му бе тясно свързана с мениджъра на тима Унай Емери. Испанецът обаче потвърди през изминалата седмица, че няма да има нужните ресурси да закупи нови футболисти през зимата. По последни информации Арсенал работи по сделка под наем за испанското крило на Барселона Денис Суарес. Той работи заедно с Емери в Севиля, а сега играе в „блаугранас”, където бе следен от Санлехи.

Ако Мислинтат напусне, то Арсенал ще загуби Арсен Венгер, Иван Газидис и ексскаута на Борусия Дортмунд в рамките на една година. Арсенал също така е притиснат в назначаването на нов спортен директор, а опитите удрят на камък. Отговорността ще бъде за стила на игра на отбора, треньорските упътвания, както и промотирането на играчи от академията в първия отбор. Точно тук идва раздора между мненията на Мислинтат и клуба, след като германецът е предявил желание да започне работа на тази позиция. Английският The Independent твърди обаче, че бившият играч на Арсенал Еду е един от основните кандидати за поста.

След разразилата се информация веднага Байерн Мюнхен е изразил желанието да привлече опитния Мислинтат на „Алианц Арена”. Баварският клуб страда от липса на подмладяване на състава си, като именно в лицето на Свен Мислинтат се вижда идеалният вариант за подновяване на състава на мюнхенския гранд.