Защитникът на Арсенал Сократис обрисува възхищението си от постигнатото от Върджил Ван Дайк през изминалия сезон, като призова към повече уважение към защитниците като цяло. 

Холандският стълб в защитата на "мърсисайдци" имаше феноменална 2019-та година, в която помогна на Ливърпул да спечели титлата от Шампионската, както и да изведе отбора си на косъм от грабването на титлата от Висшата лига. За тези свой усилия Ван Дайк беше отличен като футболист на годината на Острова, като той се нареди и на второ място в списъка на "Златна топка". 

Всички тези постижения са достатъчни за колегата на Ван Дайк Сократис да се изкаже изключително ласкаво по адрес на играча. 

"Той имаше перфектна година. Това, което Ван Дайк направи е много трудно за защитник да повтори. Той беше на стахотно ниво", започна гръцкият защитник. 

"Тенденциите във футбола в момента са насочени към отдаването на повече внимание на офанзивните играчи. Мисля, че е време централните защитници отново да получат повече уважение", завърши Сократис.