Висшата лига на Англия се завръща тази вечер. Манчестър Сити се надява да продължи надмощието си в английския футбол, но дали няма да срещне съпротивата на останалите топ клубове или ще се появи нов претендент?

Голямата надпревара за новата кампания стартира с битката между Манчестър Юнайтед и Фулъм. Срещата е от 22:00 часа и ще можете да я гледате по DIEMA SPORT 2.

Mачовете са разпределени в четири дни, за да могат феновете на това първенство да се насладят максимално на магията на Висшата лига. 

Ипсуич приема Ливърпул в събота, преди Манчестър Сити да гостува на Челси в неделя в двата най-привлекателни мача от първия уикенд. Внимание и към Саутхемптън, който се завърна в елита. Тимът излиза срещу Нюкасъл в събота от 17:00 часа. Двубоя можете ад гледате по NOVA SPORT, като ще следим за вас всичко най-интересно в развитие.

Тимът на Арсенал, воден от Микел Артета, ще се надява, че най-накрая може да изпревари Манчестър Сити за титлата, докато Манчестър Юнайтед се опитва да се възстанови, след като записа най-лошия си сезон от 1990 година насам.

Една четвърт от мениджърите във Висшата лига ще водят тимовете си за първи път през този футболен уикенд в Премиър лийг. Това са Арне Слот в Ливърпул, Енцо Мареска в Челси, Ръсел Мартин в Саутхемптън, Киърън Маккена в Ипсуич и Фабиан Хюрцелер в Брайтън.

Два от трите отбора, които се изкачиха от Чемпиъншип са добре познати за феновете на Висшата лига - Лестър Сити и победителят в плейофите Саутхемптън, който се завърна веднага след изпадането си през 2022/23.

Ръсел Мартин върна Саутхемптън във Висшата лига чрез плейофите след постигането на клубен рекорд от 25 мача без загуба от септември до февруари. Адам Армстронг беше избран за играч на сезона на „светците“, след като отбеляза 24 гола.

Може би най-големият интерес е насочен към върха. Манчестър Сити е първият английски клуб, спечелил четири последователни титли, но дали „гражданите“ могат да постигнат пет? Е, битката започва…

Да ѝ се насладим.