Габриел Жезус е готов да научи новите попълнения на Арсенал за всичко около Шампионската лига, която не е пропускал да гледа още от малко момче. "Артилеристите" се завръщат в елитната европейска клубна надпревара след шестгодишно отсъствие, след като завършиха на второ място във Висшата лига миналия сезон.

Редица играчи на Микел Артета все още не са играли в Шампионската лига, като Букайо Сака, Деклан Райс и Уилям Салиба. Те ще направят своя дебют в турнира срещу ПСВ Айндховен тази вечер.

Междувременно Жезус вкара 14 гола в 22 мача в Шампионската лига за Манчестър Сити и влезе от резервната скамейка, когато бившият му клуб загуби финала през 2021 година от Челси.

"Спомням си моментите, когато гледах мачовете вкъщи, моментите, когато пропуснах училище, за да гледам и майка ми полудяваше", каза бразилският нападател.

"Всичко започва от детството ми. Беше различно - да чуеш музиката, да видиш най-добрите клубове в света. Най-силните отбори играят в Шампионската лига. Мисля, че това помага много за развитието на всеки играч, това е различно състезание", добави той.

"Като дете правиш неща, които не контролираш. Сега искам да се обърна към децата - не го правете, ходете на училище. Когато бях на 14-15 години и се опитвах да отида в някой отбор, за да направя тестове и да играя за клуба, винаги избирах училището", заяви нападателят на Арсенал.

26-годишният футболист, който се възстановяваше от втора операция на коляното през последните осем месеца, разкри, че неговите съотборници вече се вълнуват преди гостуването на ПСВ Айндховен и той ги подкрепя.

"Вчера някои от тях се шегуваха във фитнеса, пускайки музиката от Шампионската лига. Сигурен съм, че всички са щастливи, не само играчите, феновете . . . измина дълъг път без да играем в това състезание и сега Арсенал се завръща", добави той.

"Клуб като Арсенал не може да бъде дълго извън това състезание, така че всички са много щастливи. Всички вече имат опит и знаят как да контролират емоциите и подобни неща. Някои от футболистите за първи път ще играят в Шампионска лига", заяви бразилският футболист.

Мениджърът Микел Артета ще води отбор в състезанието за първи път и вярва, че Арсенал се завръща там, където му е мястото.

"Чувствам се горд и развълнуван. Измина много време, откакто бяхме в състезанието и очевидно е за първи път и за мен като мениджър. Преследвахме го и се борихме за това и сега го получихме. Затова трябва да извлечем максимума и всичко започва у дома", коментира Артета.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева