Олександър Зинченко иска да счупи стереотипа, който битува за Арсенал като отбор, който се състезава само за място в топ 4 на английската Висша лига.

Лондончани победиха с 1:0 градския съперник Челси в неделя – резултат, който отново ги изкачи над Манчестър Сити с две точки повече. Една победа над Уулвърхемптън като гост следващата седмица пък ще означава, че "топчиите" посрещат паузата преди Световното първенство като лидер. А не само с резултатите, но и с играта си те продължават да се противопоставят на критиците, които предполагаха, че скоро ще издъхнат от бясното темпо, което поддържат от началото на кампанията.

Изминаха цели шест години, от последното класиране на отбора от Северен Лондон в топ 4, а именно това беше и идеята на мениджъра Микел Артета, когато очертаваше целите за сезона.

"Честно казано, не искам да гледам толкова далече, защото ни предстоят още много мачове. Така че – да, много хора са изненадани или ентусиазирани, но е рано за крайни прогнози", коментира украинският ляв бек пред журналистите. Той се завърна в групата на Артета с пълноценни занимания, след като получи разтежение на прасеца от дербито с Челси.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

"Мисля, че групата е събрана от специални хора. Като започнем от нашия персонал и след това всички хора на тренировъчната база, нашите фенове. Ние вярваме в себе си, във всеки един мач, че е възможен. Така че ето ви отговорът и за отбора", допълни Зинченко.

"Мисля, че вече е ясно и всеки е свикнал, каже ли се Арсенал – означава борба за топ 4. Но искам да разбием този стереотип. Гледаме напред и аз мисля, че тази комбинация от хора, заслужава нещо повече. Това, което трябва да направим – да изпълним очакванията на всички".