Има редица водещи играчи за Арсенал, като Ерлинг Холанд и Маркъс Рашфорд съответно са ключовите фигури през 2022-23 г. за Манчестър Сити и Юнайтед. Букайо Сака се намира сред тази знаменита компания, след като помогна на Арсенал да удържи предизвикателството за титлата, като 21-годишният футболист записа лични най-добри показатели през този сезон от 13 гола и 10 асистенции, като същевременно отбеляза за Англия при победата с 2:0 над Украйна в квалификациите за Евро 2024.

Олександър Зинченко, който беше на губещата страна на "Уембли" каза пред репортери, когато го попитаха дали Сака е най-добрият играч в момента: "Във Висшата лига? Не съм човекът, който ще съди, но той със сигурност е един от тях. Надявам се да е в тази форма до края на сезона, защото той е толкова важен играч за Арсенал, тъй като ни предстоят още 10 финала. Невероятен играч е, знаем това. Той гори в момента, няма приятели на терена и за съжаление ме победи. В този вид мачове големите играчи често решават двубоите", сподели Зинченко.

Зинченко и Сака отново ще бъдат заедно на терена, когато Арсенал, който има преднина от осем точки на върха във Висшата лига, се завръща към вътрешните мачове с домакинска среща срещу Лийдс.