Петер Чех очаква Давид Оспина да пази вратата на Арсенал във финала на турнира за купата на Лигата срещу Манчестър Сити. 29-годишният колумбиец изигра всички мачове в надпреварата без един, а серията му би трябвало да продължи и срещу лидерите в първенството.

"Беше ясно още от самото начало на турнира, че ще бъде така. Ще бъда с моите съотборници и ще ги подкрепям, но не очаквам да играя. Никак не е приятно обаче да гледаш мача от пейката или от трибуните, ако изобщо не попаднеш в състава. Всеки футболист иска да играе, но в клубове като този има 25 играча на високо ниво и когато мениджърът избере състава, ти просто трябва да се примириш", каза Чех преди мача.

Оспина е титуляр в Арсенал и за Лига Европа, което означава, че през тази седмица той най-вероятно ще изиграе два мача. Лондончаните ще се изправят срещу Йостерсунд в четвъртък.

"Атмосферата на "Уембли" е специална и се радвам, че ще бъда там. Искам да играя всяка седмица, но уважавам решенията на мениджъра. Подготвен съм за всеки мач", обясни Оспина./БТА