Вратарят на Арсенал Петър Чех е впечатлен от стила, който налага новият наставник на тима Унай Емери. Снощи "артилеристите" загубиха с 0:2 от шампиона на Англия Манчестър Сити в дебюта на новия наставник начело на тима от Северен Лондон.
 
"Трябва да кажа, че новият стил ми харесва, защото в миналото съм играл срещу мениджъри с различен стил. През по-голямата част от моята кариера ми бе нареждано да играя с дълги топки и изритвания. Сега обаче е различно, тъй като трябва да подам къс пас на най-близко стоящия играч до себе си", сподели 36-годишният чешки страж.

"Този стил е много подходящ срещу отбори, които също искат да задържат топката. Трябва да създаваш надмощие още от защитата и да изграждаш атаки си там. Сити обаче са много балансиран отбор, които играе с висока преса и това ни затрудни. През големи периоди от времето обаче мисля, че излизахме умело от тази преса", добави Чех.

"Мисля, че хората трябва да разберат, че когато дойде нов мениджър, е нужно време, за да могат неговите идеи да заработят. Но все пак мисля, че се справихме добре срещу Сити, на правилния път сме", завърши опитният вратар.