Двама мъже са с повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред заради инцидент, свързан с играч на Арсенал, съобщиха от полицията.

27-годишните Ферхат Еркан от Хайгейт и Саламан Екинчи от Тотнъм, ще се явят пред съда на 6 септември. Те бяха арестувани и обвинени след инцидент пред дома на халфа Месут Йозил в Камдън миналия четвъртък.

Арсенал обяви в петък, че 30-годишният Йозил и 26-годишният защитник Сеад Колашинац няма да бъдат в състава им за мача в неделя от Висшата лига в Нюкасъл.

От клуба заявиха, че играчите са отстранени поради "инциденти със сигурността".

Йозил и Колашинац станаха обект на друг инцидент в северен Лондон миналия месец. Нито един от тях не пострада.

Изявлението на Арсенал в петък гласи: "Месут Йозил и Сеад Коласинац няма да бъдат част от състава за нашия откриващ мач срещу Нюкасъл Юнайтед след допълнителни инциденти със сигурността, които се разследват от полицията.”

„Благосъстоянието на нашите играчи и техните семейства винаги е основен приоритет и ние взехме това решение след дискусия с играчите и техните представители. Ние поддържаме връзка с полицията и предоставяме на играчите и техните семейства постоянна подкрепа. Очакваме с нетърпение да приветстваме футболистите обратно в състава възможно най-скоро", се казва още в съобщението на Арсенал. /БГНЕС