Новият мениджър на Арсенал Унай Емери призна, че наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е по-добър от него, но това не му пречи да очаква с нетърпение предстоящия дуел с Манчестър Сити в неделя.

Мачът можете да гледате от 18,00 часа по DIEMA SPORT 2, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.

Бившият наставник на Севиля и ПСЖ е на прага да изведе Арсенал в първия си официален мач, след като наследи легендарния наставник Арсен Венгер на „Емирейтс”. Емери се е изправял десет пъти срещу Гуардиола, докато водеше Валенсия и Севиля, но няма успех над Пеп.

„Аз съм на 46, докато Пеп е на 47. Гуардиола имаше по успешна кариера от моята като футболист, а като треньор също е така”, сподели Емери на брифинг преди срещата.

„Стартирахме кариерите си като наставници може би по едно и също време. Ако погледнем статистиките, то той е по-солиден от мен, но аз харесвам да играя срещу неговите тимове, тъй като е нужна допълнителна подготовка, за да можеш да победиш. Когато бяхме в Испания и играхме срещу Барселона с Валенсия, бях винаги много развълнуван, когато тренирахме преди мача с каталунците”, продължи Унай Емери.

Емери потвърди, че халфът Аарън Рамзи е готов да играе в неделния сблъсък с шампиона, след като имаше проблем с бедрото, който получи в контролата срещу Челси. Мениджърът на „артилеристите” също довери, че по всяка вероятност Ейнсли Мейтлънд-Найлс ще стартира вляво на защитата на лондонския тим. Причината е, че босненският бек Сеад Колашинац ще бъде извън терените за поне два месеца, а Начо Монреал се завърна на тренировките на Арсенал в понеделник.