Коледният дух превзе целия свят. Това важи и за футболните фенове. А с какво можеш да изненадаш всеки привърженик за празника – с подарък на любимия му отбор. Онлайн търговията на подобни артикули е много силно развита на Острова. Ако разполагате с малко излишни паунди, можете да се сдобиете с всякакви интересни предмети. Но дали ще зарадвате отсрещната страна? Съмнително е, ако не заложите на фланелка, шапка или чаша, а решите да вземете нещо от изброените по-долу артикули.

Отборът на Арсенал пусна тропическа ризка (хавайска) с коледни мотиви. Комбинацията определено може да накара всеки привърженик да се усмихне на идеята срещу 35 паунда, разбира се. Любопитното е, че към момента големите размери на ризата са разпродадени. Вероятно много фенове ще бъдат изненадани с подарък за Коледа.

Манчестър Юнайтед предлага да си вземете персонализирана снимка в рамка с „доказателство“, че сте подписали договор с „червените дяволи“ само срещу 26.25 паунда. Какво ли не правят фен магазините – могат да сбъднат мечтата на всеки привърженик – Жозе Моуриньо да позира с екип с вашето име, например.

Тотнъм все още не се е преместил на новия си Уайт Харт Лейн, но носталгията към стария е жива. Всеки фен може да си купи 3D пъзел и да си построи съоръжение вкъщи, срещу 30 паунда.

Чук, истински чук, с надпис. Това предлага онлайн магазинът на Уест Хем Юнайтед срещу 25 паунда. Какъв по-хубав подарък за привърженик на „чуковете“?

Кардиф Сити продава обеци с логото на клуба. Само 9.99 паунда и можеш да демонстрираш любовта си към клуба чрез бижу, закачено на ухото. Независимо дали сте на стадиона, или на сватба, например, можете да блестите със странния избор на украшение.

Срещу само 5 паунда можете да миете зъбите си с четка за зъби с логото и цветовете на Бърнли. Получавайки този подарък за Коледа, ще блестите с искряща усмивка по време на празниците. Гарантирано!

Най-верните фенове на Норич могат да се сдобият със скреч карта, на която да търкат всяко кътче, на което са последвали любимците си за мач. E, сезонът вече напредна много, но какво пък, срещу 9.95 паунда ще търкаш и ще се радваш.

Ако студеното време заскрежи стъклото на колата ти, от Дарби Каунти са помислили и за това. Можеш да премахнеш леда със специалната ледочистачка. Може би това е един от най-евтините артикули – само 4 паунда.

Ако имате 75 паунда за коледен подарък и привърженик на Бристъл Сити, най-странното с което можете да го изненадате е бюст на една от легендите на клуба Джон Атийо. Той е носил екипа в периода 1951–1966, има изиграни 6 мача за националния отбор на Англия.

Стикер за бронята на колата. Само срещу 3 паунда привържениците на Престън Норт Енд могат да облепят автомобилите си.

От Съндърланд вече са помислили за най-малките привърженици, които ще мръзнат в студените коледни нощи. Странна дреха може да ги стопли срещу 5.99 паунда. Но какво в действителност е това?

Коледният пуловер на Чарлтън определено може да развесели всеки. Всеки отбор предлага подобни коледни дрехи, добре че тук поне са запазили червения цвят – 16 паунда.

Екзитър Сити предлага да си купите за Коледа халат за баня. 24.99 паунда и ще можете да изненадате всеки привърженик, който обича да се разхожда у дома по хавлия.