Ако се съди по последния изигран кръг във Висшата лига (36), апетитът на Ливърпул за титлата изглежда по-голям от този на Манчестър Сити, въпреки подредбата в класирането. „Гражданите” успяха да се измъкнат с 1:0 като гост на Бърнли, докато „мърсисайдци” записаха забележителното 5:0 срещу Хъдърсфийлд в петъчната вечер.

Манчестър Сити води само с една точка пред Ливърпул, като двата тима вече са с изравнени срещи.

Изключително интригуваща изглежда битката за четвъртото място. Челси допусна равенство срещу „червените дяволи”, но се пак запазва позицията си пред Арсенал, който от своя страна продължава в края на сезона да изневерява на желанието на своите фенове. Нито един от тимовете в тази битка не успя да запише победа и да вземе аванс за подредбата в Топ 4.

Ливърпул – Хъдърсфилд 5:0

Ливърпул заяви категорично желанието си да спечели титлата в 36-ия кръг. Всичко на „Анфийлд” стартира с гол в 16-ата секунда, когато Наби Кейта откри резултата, а два гола отбеляза Садио Мане (23’ и 66’). Така сенегалецът стигна кота 20 при головете в борбата за Златната обувка. Други два гола отбеляза Мохамед Салах (45’ и 83’), за да може той да поведе в тази класация с 21 попадения. Освен победата и многото голове преди гостуването в първия полуфинал с Барселона в Шампионската лига идната сряда, другата позитивна новина за тима е завръщането на Алекс Окслейд-Чембърлейн след 367 дни отсъствие поради травма в коляното.

Клоп: Щях да получа удар при пропуска на Окслейд

Мо Салах отличник след първите си 100 мача за Ливърпул

 

Бърнли – Манчестър Сити 0:1

Манчестър Сити се наложи над Бърнли с 1:0. Победното попадение дойде в 63-ата минута на срещата, а Серхио Агуеро попадна в голмайсторската листа. Топката премина голлинията точно с 2,59 сантиметра, а попадението беше зачетено с помощта на технологията на голлинията.

Гуардиола: Искаме да заминем за Брайтън с шанс да станем шампиони

Гуардиола бил в паника и треперел на мача с Бърнли

Агуеро се изравни с легендарен играч на Арсенал

 

Манчестър Юнайтед – Челси 1:1

Манчестър Юнайтед и Челси завързаха максимално битката за последните две места в Топ 4, завършвайки наравно 1:1 в 36-ия кръг във Висшата лига. Рожденикът Хуан Мата даде аванс на Юнайтед с попадение в 11-ата минута, а Маркос Алонсо наказа грешка на Давид Де Хеа в 43-ата минута, за да изравни резултата. Двамата треньори направиха две принудителни смени през второто полувреме, след като бранителите Ерик Баи и Антонио Рюдигер напуснаха контузени.

Еден Азар: Челси принадлежи на ШЛ и ще играем догодина

Сари: Не зная дали Гонсало ще е при нас следващия сезон

Солскяер: Челси е по-щастлив от равенството

 

Лестър – Арсенал 3:0

Лестър разби Арсенал с класическото 3:0  с попадения на Тилеманс и две на Джейми Варди. Ейнсли Мейтланд-Найлс от Арсенал беше изгонен в 36-ата минута на двубоя.

Унай Емери: Арсенал трябва да се концентрира в Лига Европа

 

Тотнъм – Уест Хем 0:1

Тотнъм претърпя поражение с 0:1 от Уест Хем. Единственото попадение в срещата реализира Михаил Антонио в 67-ата минута, след страхотен пас на Марко Арнатович в наказателното поле. Той вече е и първият футболист, който успява да се разпише на новия стадион на Тотнъм срещу "шпорите" (в петия домакински мач на тима във всички надпревари).

 

Кристъл Палас – Евертън 0:0

>

Фулъм – Кардиф 1:0

 

Саутхемптън – Борнемут 3:3

 

Уотфорд – Уулвърхемптън 1:2

 

Брайтън – Нюаксъл 1:1