Месут Йозил не попада в плановете на мениджъра на Арсенал Унай Емери за титулярния състав през новия сезон, но въпреки твоа се е запънал и няма намерение да си тръгва. Не, че има и особен интерес към него, като кандидатът за подписа му е само един - турският Фенербахче. 

Но "фенерите", които по едно време бяха пред изпадане през миналия сезон, предлагат доста неизгодна сделка на "артилеристите", за да ги отърват от скъпоплатената и ненужна звезда. Те го искат само под наем, защото не могат да си позволят да го купят директно. 

Още повече, че грандът от Истанбул иска "топчиите" да продължат да плащат огромния процент от заплатата на плеймейкъра. В момента бившият германски национал получава по 350 хил. паунда седмично и е в пъти по-добре платен от следващите в класацията на възнагражденията в клуба. 

Засега двата клуба не са влезли в директен контакт за условията по евентуален трансфер, като разговорите се водят чрез посредници. Но желанието на всички в Арсенал е едно - да се намери кой да вземе Йозил, дори и срещу минимална сума, просто огромната му заплата да не тежи на бюджета.