Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, вече мисли за подсилване през лятото. Тимът на Микел Артета се представя много силно този сезон и се е запътил към титлата във Висшата лига.

Испанският наставник обаче смята, че има зони, в които съставът му трябва да бъде подсилен и една от тях е атаката. Затова той е насочил поглед към младия талант на РБ Залцбург - Ноа Окафор, съобщава Daily Mail. 22-годишният швейцарец кара четвърти сезон с екипа на „биковете“, като има все по-важна роля в отбора. До момента той има 34 гола и 23 асистенции в 108 мача за австрийците. Освен това той е и национал на Швейцария с 12 мача и 2 попадения на сметката си.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Артета в момента разполага с Габриел Жезус и Еди Нкетия на върха на атаката, но иска да има още една опция в предни позиции, за да увеличи конкуренцията, а освен това да избегне ситуации като през този сезон, когато остана без избор в атака заради контузии на двамата си основни футболисти. Той има опцията и да върне в състава Фоларин Балогун, който оставя отлични впечатления с екипа на Реймс, където играе под наем.

Ако от Арсенал решат да се насочат към Окафор, те може да срещнат доста сериозна конкуренция за подписа му. Договорът му изтича след 16 месеца и това означава, че цената му няма да бъде особено висока, а това е привлякло вниманието на отбори като Тотнъм, Уест Хем, Интер и Милан. В момента швейцарецът е оценяван на около 20-25 милиона евро.