Английският вицешампион Арсенал обмисля през лятото да привлече вратаря на САЩ Патрик Шулте, ако Аарън Рамсдейл напусне „Емиратс“,  пише The Telegraph. 25-годишният англичанин загуби титулярното си място от взетия преди началото на сезона Давид Рая и може да поиска да напусне в търсене на редовно игрово време, което ще му гарантира място в националния отбор.

Шулте е в радара на Арсенал заради силните си изяви с отбора на Кълъмбъс Крю, който го привлече от драфта в МЛС през 2022-а година, а след това успя да пробие в първия тим. 23-годишният страж получи повиквателна за националния отбор на САЩ, като дебютира през януари срещу Словения. В Арсенал смятат, че той има подобен профил на Мат Търнър, когото привлякоха от Ню Инглънд Революшън, преди да го продадат на Нотингам Форест миналото лято.

На „Емиратс“ ще търсят вратар, тъй като напускането на Рамсдейл става все по-възможно, като се има предвид, че той беше номер 1 в продължение на четири сезона в Борнемут, Шефилд Юнайтед и след това под ръководството на Артета, преди испанецът да заложи на Рая. Със силната конкуренция сред вратарите в националния отбор на Англия, титулярното място е ключов фактор за тези, които искат да играят за „Трите лъва“.