Арсенал е готов да вземе трима нови играчи през януарския трансферен прозорец в опит да се подсили за атака на първа титла във Висшата лига от 2004-а година насам. Отборът на Микел Артета спечели 11 от своите 13 мача в първенството до момента и е начело в класирането, с две точки пред фаворита на букмейкърите и настоящ шампион Манчестър Сити.

Победа за „артилеристите“ над Уулвърхемптън в събота би означавала, че лондончани ще влязат в паузата заради Световното първенство на първо място и ще останат там и по Коледа. Артета знае, че неговият тим има огромна възможност да сложи край на мъките на тима в борбата за титлата и е набелязал три нови лица, които да помогнат за укрепването на отбора.

46 снимки

Халфът на Лестър Сити - Юри Тилеманс, може да премине в Арсенал през януари или най-късно в края на този сезон, според „Voetbal Primeur“. Според изданието обаче 25-годишният белгиец вече е договорил преминаването си в лондонския клуб.

Контрактът на Тилеманс с „лисиците“ изтича през лятото на 2023-а година и той може да напусне със свободен трансфер. На „Кинг Пауър Стейдиъм“ обаче биха били по-съгласни да се разделят с него през зимата, тъй като биха взели някакви пари от негов трансфер, а и самият футболист няма желание да подписва ново споразумение.

Барселона, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Реал Мадрид също проявяват интерес към играча. Националът на Белгия има 16 мача през този сезон, в които отбеляза 3 гола и направи 1 асистенция във всички турнири. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността му на 40 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Техническият директор на Арсенал Еду също е насочил вниманието си към халфа на Палмейрас Данило. Според източници, близки до Арсенал, предполагат, че това е сделка, която е много по-вероятно да се материализира през януари. 21-годишният играч направи име в бразилската Серия А, като спечели Копа Либертадорес два пъти и вдигна титлата от местното първенство тази година.

Междувременно италианският журналист Мирко Ди Натале разкри, че Арсенал е предложил 60 милиона евро за украинския национал Михайло Мудрик. Крилото на Шахтьор Донецк беше свързван с трансфер на „Емиратс“ още през август след преминаването на Никола Пепе под наем в Ница, но Артета избра да се довери на останалите играчи в отбора.

21-годишният футболист направи много силно впечатление в Шампионската лига този сезон, където се отчете с три гола и две асистенции в шест мача от груповата фаза.